83

The Light Between Oceans

Puneți pe lista de citit cartea asta, n-o să vă pară rău. Cu atît mai mult dacă sînteți părinți. Văd că tocmai a fost publicată și de Polirom, așa că e și mai simplu.

Nu vreau să scriu despre ea pentru că  n-aș putea să nu intru în detalii și considerații personale pe marginea ei și în felul ăsta aș strica plăcerea lecturii și a descoperirii altora, dar iată ce spune Polirom în descriere:

Dupa patru ani de cosmar petrecuti pe fronturile Primului Razboi Mondial, Tom Sherbourne se intoarce in tara natala, Australia, angajindu-se paznic de far pe Ianus Rock, o insula aflata la distanta de o jumatate de zi de coasta. Izolati de restul lumii, Tom si frumoasa lui sotie, Isabel, incearca zadarnic sa devina parinti. Cind orice speranta parea pierduta, pe tarm esueaza o barca ducind un cadavru si un nou-nascut. Incalcindu-si principiile, Tom si Isabel decid sa pastreze copilul, considerindu-l un dar de la Dumnezeu. Dupa doi ani, cind se intorc pe continent, descopera ca hotarirea luata le-a schimbat iremediabil destinele.

Sînt o tonă de dileme în care Tom și Izzy (dar nu numai ei) sînt prinși, o mulțime de posibile scenarii care ar putea prinde contur și nenumărate teme de dezbatere. E cartea perfectă pentru un club de lectură. Vă spun, citiți-o!

P.S. Pentru mine a fost de 4 stele din 5, pentru  începutul foarte lent (nu descurajați, totuși, it gets better!) și finalul un pic dulceag.

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply