56

Singuratatea este combatuta de activitati – III

Aceleasi activitati nu vor avea acelasi efect pentru toata lumea. DAca unele persaone aleg sa isi petreaca timp pe retelel sociale pentru a inaltura sentimentul de singurattae, acest lucur nu este valabil pentru toate persoanele. Poate unele persoane prefera o sesiunea de joc cu prietenii la distanta pe console, iar altul se simte mai bine dupa ce se scufunda intr-o carte. Cheia este sa gasesti orice functioneaza pentru tine, atat pentru a te mentine cu acel sentiment de implinit social, cat si pentru a invinge sentimentele de singuratate care ar fi putut deja sa stea. (Pavarati Harrigan observa ca strategiile din studiu s-au dovedit, de asemenea, sa respinga intepatura respingerii sociale.)

Pavarati Harrigan spune ca te ajuta sa te gandesti la nevoile tale sociale cu o metafora a rezervorului de combustibil: Cu cat este mai plin rezervorul, cu atat esti mai putin singur sa te simti. Atunci cand optiunile noastre de completare cu socializare normala sunt limitate, bazandu-va pe surse alternative va poate ajuta sa faceti o parte din diferenta.

Acest lucru este linistitor in mijlocul izolatiei sociale si poate fi de asemenea util atunci cand singurul timp este din nou la dispozitie.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply