85

Sfaturi pentru intretinerea aparatului de aer conditionat

Aerul conditionat este cel mai bun prieten in sezonul cald, mai ales atunci cand temperaturile o iau razna. Pe langa confortul termic pe care ni-l ofera, acest aparat contribuie si la mentinerea sanatatii prin prevenirea alergiilor sau a bolilor respiratorii cauzate de impuritatile din aer.

Exista mai multi factori care contribuie la buna functionare a aerului conditionat. Este important ca la o anumita perioada de timp sa ii faceti o intretinere de rutina, sa inlocuiti acele filtre de aer de care aparatul dispune sau sa le igienizati periodic si sa verificati daca aripioarele condensatorului se afla intr-o forma normala, adica neindoite.

Mediul in care aparatul de aer conditionat se afla este, de asemenea, foarte important. Acesta trebuie sa fie curat, lipsit de murdarie sau alte resturi care ar putea impiedica buna functionare a aparatului.

Alegerea unui aparat corespunzator influenteaza de asemenea randamentul acestuia. Astfel, atunci cand alegeti sa faceti o asemenea achizitie, trebuie sa stiti ca este necesar sa alegeti un aer conditionat apropiat ca putere de necesitatile spatiului in care il veti folosi. In cazul in care cumparati echipamente cu dimensiuni nepotrivite, atunci si durata lor de viata va fi mai mica.

Pentru ca aerul conditionat sa functioneze foarte bine e important sa ii creati un cadru cat mai prielnic pentru ca acesta sa-si desfasoare activitatea la parametrii normali. Pozitionarea este deosebit de importanta, astfel ca este bine sa montati aparatul de aer conditionat departe de razele soarelui, intr-un spatiu ai carui pereti sa aiba o buna izolare, fapt care va contribui la scaderea consumului de energie cu pana la 30%.

Intretinere aparate pentru ventilatia aerului

Asa cum spune si sintagma romaneasca, „dimineata pe racoare” este timpul perfect de ventilare al unei incaperi, atunci cand aerul conditionat are cel mai mare randament. Daca temperatura de afara se afla sub 24 de grade, atunci este bine sa stiti ca aerul conditionat trebuie sa fie oprit.

Scurgerile de apa de la unitatea interna, problemele de factura electrica provocate de uzura ventilatorului saua compresorului, imposibilitatea aparatului de a raci aerul si lipsa freonului sunt cateva dintre principalele cauze pentru care un aparat de aer conditionat inceteaza sa mai functioneze corespunzator.

Igienizarea este absolut esentiala pentru o buna functionare. Mirosul urat constituie unul dintre principalele semne pe care aparatul vi le ofera atunci cand se confrunta cu o problema si nu mai da randament. Tot ce trebuie sa faceti este sa tineti cont de sfaturile de intretinere si sa actionati imediat in cazul in care apar diferite probleme.

O echipa de specialisti de la MMCB – un performant service pentru reparatii aparate de aer conditionat din Bucuresti, va sta la dispozitie si va rezolva problema in cel mai scurt timp posibil. Acestia identifica principalele erori, le analizeaza si actioneaza in consecinta, folosind cele mai bune metode.

Bucurati-va de un confort termic in propria locuinta si aveti grija atat de sanatatea aparatului de aer conditionat cat si de a dumneavoastra. Procesul de mentenanta al unui astfel de aparat nu este atat de dificil daca tineti cont de cele mai importante aspecte care tin cont de cat de bine si cum functioneaza acesta.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply