169

Pregatirea solului pentru plantare, inainte de a folosi un motocultor

Un motocultor este un dispozitiv folosit pentru a pregati solul pentru cultivare si plantare. Exista unele motocultoare manuale care sunt in general potrivite pentru a lucra zone destul de mici. Majoritatea gradinarilor profesionisti dar si a oamenilor care au gasit in gradinarit un hobby folosesc motocultoare electrice, profesionale. ideale pentru a pregati suprafete mari de teren si prin urmare mai productive.

Functiile principale ale unui motocultor este de a rupe solul, de a absorbi materia organica si apoi de a amesteca aceasta materie si ingrasamantul cu solul existent.

Pregatirea solului pentru plantare, inainte de a folosi motocultorul pe care il detii

In primul rand, trebuie sa indepartezi plantele si buruienile care s-au mai adunat in zona respectiva pe care vrei sa o lucrezi. Pentru a face aceasta lucrare de imprastiere mai usoara si mai eficienta, este foarte important sa elimini orice iarba sau plante care deja cresc in solul pe care doresti sa il lucrezi.

Scopul tau este de a pregati respectivul sol pentru culturi si plante noi, asa ca este logic sa incepi prin eliminarea vechilor plante si mai ales a buruienilor.

Utilizeaza o lopata pentru a sapa in pamant in jurul radacinilor plantelor sau buruienilor existente. Incepe la cativa centimetri distanta de plante si apropie-te la un unghi de aproximativ 45 de grade, spre centrul radacinilor. Rastoarna apoi radacinile cu lopata si trage plantele cu mana.

In acest proces, este indicat sa folosesti manusi de gradinarit.

Este bine sa folosesti si erbicid pentru a inlatura toti daunatorii care mai apar pe gazon. Daca exista plante moarte, le poti lasa in zona pentru a fi inlaturate in a doua parte a procesului.

Este foarte important sa elimini obstacolele care mai apar in calea ta, inainte de a incepe sa folosesti motocultorul. Pietrele si radacinile copacilor pot ingreuna in general procesul de a lucra pamantul folosindu-te de motocultorul pe care il detii. Va trebui sa ai mare grija cu pietrele de dimensiuni mari, intrucat acestea sunt cele care au tendinta de a incurca cel mai mult activitatea ta cu motocultorul.

O roaba te poate ajuta sa aduni toate aceste obstacole, inainte de a incepe sa lucrezi cu motocultorul. Plimba-te cu roaba respectiva prin gradina si aduna, pe langa pietre, si radacini sau tot felul de lucruri despre care consideri ca ar putea reprezenta un obstacol. Acestea sunt in general si obstructii pentru rasadurile care vor urma sa creasca.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply