31

Pentru a face lucruri mari, faceti microproiecte

Autorul Seth Godin scrie o postare pe blog in fiecare zi. Karen X. Cheng, fondatorul agentiei de creatie Waffle, a dansat in fiecare zi timp de un an – la serviciu, la statiile de autobuz, in linie la magazinul alimentar. Kanye West, inainte de a castiga zeci de Grammy, a facut cinci beats pe zi timp de trei veri.

Oamenilor le place sa spuna „calitate peste cantitate”, o fraza care stabileste cantitatea si calitatea ca doua alegeri separate – pentru a avea mai multe, trebuie sa facem compromisuri pe cealalta. Dar cantitatea si calitatea sunt intr-adevar complexe. Realizarea si eliberarea unei cantitati mari de munca este o cale fiabila pentru imbunatatirea calitatii acesteia.

In fiecare dintre exemplele de mai sus, putem vedea cum practicile mici si consecvente – sau, microproiecte, daca veti dori sa le numiti asa – au devenit parte dintr-un plan mai mare de lucru. Godin si-a transformat cele mai bune postari de pe blog in carti cu cele mai vandute. Cheng a produs un videoclip din mini-sesiunile sale de dans in timelapse si a inregistrat 12 milioane de vizualizari. Kanye a devenit Kanye.
Cercetarile au aratat ca invatarea activa (interactionand, participand, facand) este mai eficienta decat invatarea pasiva (ascultarea unei prelegeri, citirea). Intr-o lucrare publicata in Teaching of Psychology, de exemplu, studentii au absorbit materialul mai temeinic cu sarcini de notare de cinci minute nedeclarate decat in ​​cinci minute de timp de gandire. Iar procesul de transformare a unei idei intr-o realitate este unul dintre cele mai active moduri de invatare.
Pe langa reducerea incarcaturii mentale a lucrurilor pe care trebuie sa le amintim sa le facem, finalizarea unui proiect poate fi, de asemenea, plina de satisfactii emotionale. Este nerabdator, dar palpitant sa iti pui munca acolo, creand un fel de bucla pozitiva care te face sa vrei sa inveti si sa faci si mai mult. De asemenea, „expeditia” constanta a muncii dvs. – declararea faptului ca este terminata si trecerea la urmatorul lucru – poate preveni ceea ce psihologii numesc „fixare”, blocul mental care va impiedica sa descoperiti o perspectiva importanta. Cand reusesti sa le arati altora ceea ce ai creat, scapi de capcana adesea mioapa a propriului creier.

Microproiectele va permit sa culegeti mai des aceste beneficii. Si cand creezi ceva mic si il eliberezi in lume, castigi impulsul care te propulseaza sa o faci din nou. Si din nou. Iata cum puteti veni cu o idee simpla, concentrata de executat.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply