62

Misterele literaturii catalane

Jordi Puntí (1967-), scriitor, jurnalist și traducător. Tocmai am citit un articol în care criticii britanici îl laudă, împreună cu Marc Pastor (care are un roman, La mala dona, cu un început senzațional: “Acum sînt o voce în capul tău”). Revenind la Puntí, în română i s-a publicat romanul Bagaje pierdute, care din descriere pare a fi oarecum amuzant, cu tentă polițisă, dar se învîrte tot în jurul franchismului și al erei post-război.

Care Santos (1970-), scriitoare și critic literar, foarte prolifică după cum spune internetul, a scris romane, povestiri, cărți de copii și YA, poezie. În română i-au apărut două romane, Aerul pe care îl respiri și Încăperi ferecate, care va fi și ecranizat, din cîte înțeleg.

Sigur, literatura catalană e mai mult decît acești 10 + 1 scriitori, m-am oprit doar la cei care au fost traduși și în română și e foarte posibil să mai fie alții traduși pe lîngă ei, să nu uităm că eu sînt o novice în privința literaturii catalane. Mîna sus dacă ați citit vreunul, iar dacă aveți recomandări, primesc cu drag.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply