28

Interviu in exclusivitate cu fondatorul Enjoy Studios: Cum decurg campaniile de recrutare la inceput de 2020

La finalul anului trecut, specialistii in Resurse Umane vorbeau despre un trend nou pe piata muncii, respectiv tinere care isi doreau sa inceapa anul 2020 la un nou loc de munca. Previziunile acestora s-au si concretizat, cu preponderenta in orase ca Bacau, Piatra Neamt sau Onesti, dupa cum rezulta din primele Insight-uri furnizate de fondatorul Enjoy Studios intr-un interviu in exclusivitate acordat unei publicatii locale.

In mod evident, trendul este urmat si de alte regiuni, dar si in multe domenii de activitate. Panta ascendenta este sesizata in mediul online, mai precis spre joburi flexibile, profitabile, care nu pretind experienta.

Enjoy Studios, recrutare cu o miza uriasa: Expansiune regionala in 2020

Cel mai mare studio de videochat originar din Bacau se afla intr-o continua expansiune. Dupa deschiderea sediului din Piatra Neamt si a celui din Onesti, si echipele de modele au inceput sa se extinda, ajungand, la inceputul anului 2020, la un numar impresionant de colaboratoare.

Vestea imbucuratoare este ca tot mai multe tinere au devenit receptive la campaniile de recrutare desfasurate pe pagina de Facebook Enjoy Studios, astfel ca echipa a devenit variata. Din aceasta fac parte atat tinere care doresc sa patrunda in piata muncii fara studii superioare, dar si femei care aspira la independenta financiara pentru a-si putea intretine pasiunile, locuinta sau a-si asigura un trai mai bun.

Fondatorul Enjoy Studios, primele informatii din ”culisele” recrutarii de modele in Bacau!

Experienta anilor precedenti si pozitia ocupata in randul studiourilor competente autorizeaza Enjoy Studios sa fie lider in videochat, cel putin la nivel regional. Fondatorul Enjoy a oferit publicitatii si primele Insight-uri privind modul in care se desfasoara campaniile de recrutare, dar si cine candideaza la un job in videochat.

”Cum decurge un interviu la Enjoy Studios”

”La o cafea, alaturi de un HR experimentat, care stie sa te abordeze relaxat, astfel incat sa poti sa fii tu, fara teama ca ai putea spune ceva ce iti scade sansele unei colaborari”. Un raspuns simplu si cuprinzator, dar si o concluzie trasata dupa multi ani de experienta din pozitia de lider. Acesta sustine ca schimbari vor fi aduse si la nivelul interviurilor. Mai precis, departamentul de HR al studioului lucreaza la o strategie de eficientizare a discutiilor care au ca scop cunoasterea modelului.

Se va pune accent pe abilitati, pe ceea ce modelul stie sa faca, nu pe ceea ce a facut deja:

”Personal, nu sunt interesat de experienta celor care vin la Enjoy pentru un interviu in vederea unei colaborari; nu toate candidatele au experienta in videochat, asadar nu consider relevant sa aloc timp pentru a cunoaste mai mult despre ce sarcini i-au fost atribuite la fostul loc de munca. De aceea, vom opta pentru discutii libere, friendly, care sa ne ajute sa vedem cat de deschisa si receptiva la nou este candidata. Vrem sa le aratam ca studioul nostru le vrea in echipa de modele pentru cine ar putea fi, nu pentru cine au fost. Aici pot creste si isi pot trai visul cu ochii.”

”Cine candideaza pentru un job in videochat?”

Noutatile nu se opresc aici! Potrivit fondatorului Enjoy Studios, portretul candidatelor la un job in videochat s-a schimbat in ultimii ani, astfel ca din echipa de modele fac parte atat tinere trecute de 18 ani, cat si femei de +30 de ani.

Astfel, echipele se extind, avand loc in interiorul studioului un proces de evolutie remarcabila pentru toate tinerele colaboratoare. La inceputul anului, de pilda, 30% dintre candidatelor care au aplicat pentru un job in videochat la Enjoy Studios au semnat contractele de colaborare.

Cum anul abia a inceput, Enjoy Studios isi continua campania de recrutare la nivel local si regional, in toate cele trei orase in care detine sedii, mai precis Bacau, Piatra Neamt si Onesti. Tinerele care doresc sa faca o schimbare anul acesta sunt invitate sa ia legatura cu HR-ul Enjoy prin intermediul paginii de Facebook sau a contactelor expuse in site-ul oficial.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply