27

Găsirea focalizării

În această săptămână, cred că sunt un pic egoist și scriu despre un subiect de care aș putea beneficia cu adevărat. În ultimul timp m-am simțit foarte distras și mi-a fost greu să-mi concentrez atenția. A fost foarte frustrant pentru mine, sarcinile simple sunt puțin provocatoare, creierul mi se pare încețoșat, iar nivelurile de productivitate sunt slabe. Sunt destul de sigur că nu sunt singurul distras și, prin urmare, lipsit de concentrare, nu?

Adevărul este că nu a fost niciodată ușor să fii distras. Cu telefoane inteligente, tablete, social media și tehnica mea preferată de distragere a atenției, Netflix, mintea noastră și atenția noastră sunt în mod constant trase în multe direcții diferite. Permitem ca „distragerea” să continue în fiecare zi.

Ai avut vreodată o conversație cu cineva pe care-l prețuiși profund, totuși mintea dvs. este îngrijorată de un e-mail pe care l-ați trimis și sunteți nerăbdător să răspundeți? Aveți multă treabă acasă, dar vă opriți pentru a vizona ceva la tv? Ați fost vreodată la volanului mașinii dvs. și ați auzit un ding de la telefonul dvs., tentându-vă să vă verificați notificările și apoi să vă strecurați puțin pe social media? Recunosc că am căzut câteodată pentru fiecare dintre aceste distragerii și când mă întorc în cele din urmă la sarcina actuală, am observat cu adevărat și mi-am simțit mintea și energia mai împrăștiate și mai puțin prezente.

Ca cineva care creează și produce conținut săptămânal, pot vedea cu siguranță o diferență atunci când am permis distragerii să vină în munca mea și în spațiul meu creativ față de sentimentul concentrat care nu este distras de nimic.

S-ar putea să fie o provocare, dar cred că depinde de noi să ne asumăm responsabilitatea pentru locul în care ne îndreptăm atenția și modul în care ne consumăm energia. Distracția va fi întotdeauna acolo. Focusul și atenția sunt o alegere. Alegem să ne plasăm energia subconștientă asupra lucrurilor care ne distrag atenția? Sau prețuim și ne protejăm prezența și energia pentru ceea ce contează și este semnificativ? Dacă descoperiți că sunteți ușor distras și căutați să vă concentrați, intenția mea săptămâna aceasta să vă dau (și să vă reamintesc) instrumentele și resursele pentru a vă relua energia și pentru a vă oferi mai multă energie.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply