295

Diferenta dintre intentie si obiective

Problema noastra este adesea legata de confuzia cu privire la faptul daca intentiile sunt sinonime cu obiectivele. Raspunsul nu este alb sau negru. Atat intentiile, cat si obiectivele influenteaza ceea ce se intampla in viata noastra. Cu toate acestea, obiectivele tind sa fie puncte finite pe o harta. Sunt viitoare. Sunt S.M.A.R.T. (specific, masurabil, actionabil, realist / relevant, legat de timp).

Iata cateva exemple de obiective:

Deveniti pediatru in patru ani.

Obtineti o promotie la locul de munca pana la sfarsitul anului.

Angajati doi directori de cont competenti la nivel de junior pana vara.

Datorita specificului si masurabilitatii obiectivelor, nerealizarea acestora este legata de sentimentul de esec.

Pe de alta parte, intentiile, indreapta atentia spre prezent. Rezultatul este adesea un sentiment sau o intelegere sau o noua stare de a fi, versus o realizare masurabila.

Intentiile arata mai mult ca:

Pentru a crea cu incredere, autenticitate si scop.

Sa ma deschid la posibilitatea de a ma indragosti din nou.

Pentru a comunica eficient si a fi receptiv la idei si informatii noi.

Intentiile sunt mai deschise si mai expansive decat obiectivele. Ele sunt ceea ce modeleaza energia pe care o aduceti in lumile voastre interne si externe. Si pentru ca ai un control mai direct asupra rezultatului intentiilor tale, acestea nu au acelasi potential de esec ca obiectivele.

Imi place sa ma gandesc la obiective ca la destinatie, in timp ce intentiile sunt foaia de parcurs. A avea intentia gresita sau a nu avea deloc o intentie, poate schimba locul unde ajungeti. Si chiar daca ati ajuns la destinatie, daca nu ati stabilit in mod activ o intentie inainte de a ajunge acolo, puteti constata ca va simtiti altfel la sfarsitul calatoriei decat va imaginati.

Ne miscam cu emotie si pasiune atunci cand ne place ceva si ne miscam incet si cu siguranta atunci cand nu. Intentiile sunt o modalitate de a ne valorifica ceea ce se simte bine. Ele ne ajuta sa ne aliniem cu persoana pe care vrem sa ne bazam pe esenta noastra cea mai adevarata in raport cu asteptarile externe.

Deci, incepe azi. Incepeti sa faceti intentii pentru ziua voastra. Pentru intalnirile voastre. Pentru conversatia dificila pe care trebuie sa o aveti.  Si in cele din urma, pentru viata ta.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply