88

De ce unii oameni nu se simt singuri – I

Sa ne simtim conectati social este o nevoie pe care toti o impartasim, dar interactiunea umana nu este singura cale de a o obtine

A fost un punct, la mijlocul carantinei, unde am inceput sa ma intreb daca sunt facut pentru asta.
Sunt obisnuit sa fiu singur pentru timp din belsug – am petrecut sapte ani traind de unul singur. Si stiu de prima data ca singuratatea si a fi singur sunt doua lucruri diferite si ca prezenta sau absenta altor oameni nu este neaparat legata de starea emotionala. Totusi, pe masura ce timpul de izolare se intindea, m-am grabit sa trag valul de singuratate.

In mod ciudat, nu s-a intamplat niciodata. Nu spun ca mi-a placut de aceasta data – as face cateva lucruri groaznice pentru o cina fara griji chiar acum – dar, in mare parte, m-am descurcat bine fara socializare personala. Sunt plictisit. Sunt nerabdator Dar nu sunt teribil de singur.

Se pare ca unii oameni sunt intr-adevar mai putin sensibili la singuratate in timp ce sunt singuri. Sau, mai precis, unii oameni au trait deja concluzia unui studiu recent: faptul ca petrecerea timpului cu alte persoane nu este singura modalitate de a simti un sentiment de apartenenta. Si in timp ce tara s-a redeschis, avertismentele de noi varfuri, valuri secundare si reveniri la izolare inseamna ca toti vom beneficia de cunoasterea alternativelor.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply