345

Curiozitati despre Alice in Wonderland

Nu știu voi, dar eu, avînd în vedere că în 2015 se împlinesc 150 de ani de cînd a fost publicată Alice în Țara Minunilor, tot dau de articole, fotografii, ciudățenii și altele, așa că am zis să le pun la un loc, și să mai adaug și eu cîteva despre care știam deja.

# Alice a fost tema festivalului de carte pentru copii din Barcelona, la care din păcate nu am reușit să ajungem anul ăsta, dar am fost anul trecut, ne-a plăcut și o să mai mergem.

# Joe Hale, un designer pasionat (sau obsedat) de emoji a transpus tot romanul în emoji, a făcut un poster și-l vinde cu 30 £ la el pe site.

# 10 lucruri pe care nu le știați despre Alice în Țara Minunilor. Eu știam de 1 și 4, care e și preferatul meu: după ce a publicat Alice, pentru că i-a plăcut foarte mult, regina Victoria i-a sugerat lui Lewis Carroll să-i dedice ei următoarea lui carte. Ceea ce a și făcut, numai că următoarea lui carte a fost un tratat de matematică 🙂

# Moleskine a fost pe fază și a creat o ediție limitată de carnețele tematice.

# Pentru cei cu un pic de dare de mînă, în Brighton s-a deschis Wonderland House, o vilă de lux ale cărei decoruri sînt inspirate din roman.

# În 1969, Dalí a ilustrat o ediție a romanului, într-o versiune foarte psihedelică, aflată la mare căutare, pentru că e foarte rară. Înțeleg că se vindea acum ceva vreme pe Amazon cu aproximativ 13.000 euro. Un chilipir.

# Trebuie să-l știți deja pe vladstudio și wallpaper-urile lui minunate; cel cu Cheshire Kitten a stat mult timp pe desktopul meu.

# Dacă am putea trage cu ochiul și urechea la ce muzică ar asculta Alice, Flavorwire zice că ar fi cam asta. De altfel toată seria Literary Mixtape e foarte faină.

# Și bonus, o piesă a lui Tom Petty, unul dintre preferații mei, scrisă și cîntată împreună cu Dave Stewart, cu un videoclip care probabil i-ar fi plăcut și lui Dalí:

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply