21

Cum sa spui NU intr-un mod politicos – II

Chiar nu trebuie sa oferiti niciodata explicatii sau motive pentru deciziile pe care le luati, care va onoreaza pe voi insiva, siguranta, bunastarea si cele mai inalte idealuri pentru viata. Luarea deciziilor din acest loc sigur, este unul dintre cele mai inalte acte de ingrijire de sine.

Desi toate acestea sunt adevarate, de multe ori este placut sa ai niste raspunsuri blande „nu” in buzunarul din spate, astfel incat sa te poti simti bine echipat sa refuzi cu gratie si usurinta. Mai jos sunt cinci raspunsuri comune pe care le folosesc in circumstante comune, care sper ca va vor servi in cautarea dvs. de a spune „nu”!

Cand ai spus nu unui prieten sau circumstanta sociala: „Va multumesc foarte mult pentru invitatie, sunt foarte recunoscator ca v-ati gandit la mine cu aceasta ocazie. Nu pot sa reusesc, dar mi-ar placea sa ma gandesc in viitor.

Cand spunem „nu” intr-un cadru de afaceri: „Din pacate, programul meu nu imi permite sa-mi asum noi responsabilitati in acest moment. Cand voi avea o cronologie mai libera, ma voi intinde pentru a ma reconecta ”

Cand spuneti „nu” pentru ca nu stiti cum va simtiti cu adevarat: „Am nevoie de mai mult timp si spatiu pentru a ma gandi la asta, ma voi intoarce la voi cand voi avea mai multa claritate”

Cand spui „nu” pentru ca te simti coplesit si prea programat : „In acest moment sunt complet supra-angajat si nu pot sa spun da. Cand lucrurile se vor rezolva, sper sa putem revedea cererea dvs. ”

Cand spuneti „nu”, pentru ca trebuie sa va spuneti „da” pentru voi insiva: „Ma concentrez pe propria mea sanatate mintala si bunastare in acest moment si trebuie sa declin. Va multumesc foarte mult pentru intelegere”

* Va rugam sa retineti ca aceste sugestii se bazeaza pe presupunerea ca spuneti „nu” unor circumstante in general sigure si familiare. Daca simtiti ca va aflati in pericol sau intr-o situatie nesigura, va rugam sa spuneti „nu” fara motiv, deconectati-va complet si solicitati asistenta de la un profesionist, atunci cand este necesar.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply