198

Cum sa alegi cel mai bun bol pentru mixere

Fie ca esti bucatar profesionist, fie ca doresti un ajutor in bucatarie, achizitionarea unui mixer este o decizie care nu trebuie luata in graba. Ce trebuie sa ai in vedere, atunci cand cumperi bolurile pentru aceste mixere? Fie ca alegi boluri din metal ori din plastic, iata o lista de criterii care te vor ajuta sa alegi boluri potrivite.

Caracteristicile mixerului cu bol ideal

Durabilitatea

Cu siguranta nu vrei un bol care sa se deteriorizeze repede, sa se sparga sau sa se crape. Cand cumperi bolurile, trebuie sa ai in vedere acest aspect si sa alegi unele rezistente.

Rezistenta la pete si la miros

Trebuie sa ai in vedere faptul ca unele boluri de plastic pot absorbi mirosurile anumitor sosuri pe care le folosesti ori se pot decolora de la folosirea produselor bazate pe uleiuri.

Forma adecvata

In functie de ceea ce vrei sa gatesti cu mixerul cu bol, forma recipientelor are un rol important. Bolurile mai adanci sunt potrivite pentru amestecarea aluatului si sunt in general potrivite pentru brutari. Bolurile mai largi si mai plate nu prea sunt potrivite pentru coacere, sunt mai usor de folosit pentru amestecarea de sosuri sau de frisca. In ambele cazuri, bolurile cu margini inalte pot ingreuna amestecarea diverselor aluaturi.

Greutatea usoara

Cea mai eficienta metoda de a amesteca ingredinte intr-un bol este sa il sustii cu o mana, in timp ce cu cealata mana amesteci aluatul. In acest sens, bolurile grele, precum cele din ceramica, sunt mai greu de utilizat.

Capacitatea de a le pune pe plita

Amplasarea unui bol deasupra unui vas de fierbere a apei este cea mai buna metoda de a topi ciocolata ori de a prepara diverse creme

Capacitatea acestora de a fi folosite in cuptorul cu microunde

Un bol care poate fi introdus in cuptorul cu microunde poate fi folosit in multe modalitati.

Avand aceste criterii in vedere, poti achizitiona un bol potrivit pentru necesitatile tale.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply