171

Care sunt principalele cauze ale accidentelor cu fierastraul circular?

Conform fierastraucircular.ro: fierastraiele circulare sunt printre cele mai folosite scule electrice din domeniul prelucrarii lemnului. In ciuda faptului ca lama circularului este acoperita atat in partea superioara, cat si in cea inferioara, de un element care protejeaza lama atunci cand circularul nu este folosita, protectia din partea inferioara trebuie scoasa atunci cand utilizezi aparatul, ceea ce inseamna ca lama este expusa si oriunde exista o lama care poate taia metalul si se invarte cu o viteza de cateva mii de rotatii pe minut, oricine se afla in jurul circularului poate fi in pericol.

Pentru a evita contactul dintre lama fierastraului si mana este important ca operatorul aparatului sa se foloseasca de manerele din partea superioara si din fata. Avand ambele maini acolo unde trebuie, niciuna dintre ele nu poate intra in contact cu lama fierastraului. Un al avantaj al utilizarii ambelor manere este si controlul pe care il ai asupra uneltei, reducand considerabil tendinta fierastraului circular de a se misca in timp ce este utilizat.

Suprafata de lucru nu ar trebui sa fie sustinuta de utilizatorul circularului, ceea ce inseamna ca pentru a putea folosi aparatul corespunzator e important sa ai o masa cat se poate de stabila sau un suport compatibil cu un astfel de aparat de taiere.

Masuri de prevenire a accidentelor ce implica fierastraul circular

  • verificarea preventiva a circularului pentru a te asigura ca toate componentele sale sunt in stare optima de functionare;
  • verificarea cablului electric pentru a determina daca acesta este conectat corespunzator;
  • verificarea lamei de taiere, determinand daca este corect montanta, fixa si nu e nevoie de schimbarea acesteia;
  • alegerea unui echipament de protectie corespunzator;
  • analizarea potentialelor probleme ce ar putea sa apara in situatia data;
  • folosirea corespunzatoare a fierastraului circular cu scopul prevenirii accidentelor asociate activitatii in care esti implicat;

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply