40

Cainii talentati invata cuvinte usor

Oricine a trait cu un caine isi va cunoaste capacitatea de a invata sensul cuvintelor, chiar si pe cele pe care nu doriti sa le cunoasca. De cate ori a trebuit sa scrii cuvintele „plimbare” sau „cina” in speranta de a evita o explozie de emotie?

Studiile anterioare au investigat modul in care animalele neumane, inclusiv cimpanzeii , leii de mare si maimutele rhesus, invata cuvinte. Dar acum, o lucrare publicata in Nature arata ca unii caini invata numele unui obiect nou dupa ce l-au auzit doar de patru ori, o abilitate care se credea anterior limitata la oameni.

Cercetatorii au descoperit ca aceasta abilitate nu era frecventa la toti cainii studiati, in schimb, aceasta poate fi limitata la cativa indivizi „talentati” sau foarte instruiti. Deci, cum puteti spune daca propriul caine este sau nu un geniu?

Studiul a fost simplu si usor de reprodus acasa. Doar urmati pasii pe care i-au facut cercetatorii pentru a vedea daca cainele dvs. poate invata numele obiectelor la fel de repede. Dar nu va faceti griji daca patrupedul dvs. nu are aceasta abilitate, s-ar putea sa se bazeze doar pe rasa sau experienta anterioara.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply