12

5 sfaturi despre modul de procesare a judecatii – I

De multi ani am fost intr-un fel de auto-studiu pe tema judecatii. Cu mult timp in urma, un profesor de-al meu mi-a dat sarcina de a observa pur si simplu momentele in care m-am angajat in judecata. Ca cineva care crede atat de puternic in propria mea natura cu inima buna, am fost uimit sa vad ca judecata pe care o detin si patrunde in vreuna dintre fractiunile vietii mele. Aceasta a fost o deschidere a ochilor. Chiar daca au trecut ani, am ajuns la aceasta reala realizare; Inca ma lupt cu conceptul de judecata si, cu atat mai mult, cu judecata pe care o am ulterior din cauza naturii mele judecatoresti.

Asa ca am reflectat la ceea ce cred ca inseamna toate acestea si la modul de a incerca sa-l transform in ceva care poate face viata sa se simta putin mai libera si mai usoara. Adevarul despre judecata este ca este extrem de greu.

Pentru mine, judecata este actul de a sustine opinii sau opinii negative si critice ale cuiva sau ceva. De obicei, este o reactie de genunchi, cu emotie sporita. Judecata tinde sa arate ca niste povesti pe care le scriem despre alti oameni, comparatii pe care le facem si, adesea, critici care nu se bazeaza pe adevar sau fapte.

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply