41

5 moduri de a spune nu – I

SANATATE MINTALA

Salut prietenii mei,

Sunt foarte incantat sa vorbesc despre acest subiect astazi! Persoana placuta in recuperare care traieste in mine stie cat de greu este sa spui „nu”, dar cat de eliberator se simte atunci cand iti permiti in sfarsit sa faci asta.

Pentru atat de multi, a spune „nu” este aproape imposibil. Este inradacinat in (cei mai multi dintre noi), inca din cele mai vechi timpuri, pentru a fi linistitor, placut, dragut, politicos, permanent deschis si disponibil si mereu dispus sa faca un efort suplimentar. In timp ce, in teorie, aceste calitati au o natura pozitiva, lipsa de limite si sentimentul ca ai chiar o optiune de declin ne determina sa ne simtim inabusiti, resentimentati, prinsi si complet epuizati.

Aproape toata viata mea, m-am straduit sa stiu cum sa spun nu lucrurilor si circumstantelor care nu se simt aliniate sau sincer, de care nu sunt prea interesat. Nu am vrut niciodata sa ranesc sentimentele cuiva, nu am facut-o Nu vreau sa fiu considerat nepoliticos sau blocat si, in adancul sufletului, ma temeam ca, cu cat spuneam mai mult nu, cu atat mai putine oportunitati as ​​vedea.

Lucrul despre a spune perpetuu da este ca in cele din urma te saturi de asta. Incepeti sa va suparati pe cei carora le spuneti cu reafacere ca da, simtiti ca nu aveti timp pentru dvs., nevoile voastre sau grija voastra, iar sentimentul dvs. de claritate si granite devine atat de incurcat incat este greu sa stiti cu adevarat unde stati in toate acestea.

Adevarul este acesta: este in regula sa spui nu si ai voie sa spui nu fara explicatii. Stiu ca aceasta a doua parte, adevarul respectiv, poate fi o pastila greu de inghitit. Uneori, acest lucru este foarte greu si pentru mine, dar eu stau langa el.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply