32

Timpul de calitate este pretutindeni

A Cateva dintre cele mai bune amintiri ale mele cu sotia sau prietenii mei s-au intamplat in masina. Sau cand stateam la poarta, asteptand un avion intarziat. Uneori, aceste momente incomode si interioare permit conversatii care nu s-ar fi intamplat altfel niciodata. Chiar si unele dintre cele mai bune scrieri si gandiri ale mele au venit atunci cand am ramas blocat undeva nu voiam sa fiu sau sa fac ceva ce nu voiam sa fac. Cand nu ai scuze pentru ca esti ocupat, cand nu poti amana sau planifica un viitor idealizat, esti obligat sa te ocupi doar de ceea ce iti este in fata. Distinctia dintre timpul de „calitate” si timpul de „gunoi” se incadreaza si ramane cu ceea ce este pur si simplu.

Adesea, atunci cand incercam cu adevarat din greu sa obtinem ceva, ajunge sa lipseasca faptul ca l-am avut in mainile noastre tot timpul. Desigur, lasarea copiilor vostri sa iasa din scoala pentru o zi distractiva impreuna poate fi extraordinar de speciala – dar la 20 de minute de mers cu masina in trafic. Asadar, poti trimite o scrisoare sau urmari un camion de gunoi meander prin cartier.

Tot timpul cu copiii tai – tot timpul cu oricine iubesti – este creat egal. Ce faci cu el este ceea ce il face special. Nu unde. Sau pentru cat timp. Sau cu ce cost.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply