40

Succesul vine prin a cere ceea ce vrei

Insa alte cercetari au sugerat ca pana la 85% din ofertele de locuri de munca sunt completate prin retea. Si este o abilitate pe care trebuie sa o stapaneasca oamenii din comunitatile minoritare, care nu adesea intra in forta de munca cu multe conexiuni profesionale.

Poate fi greu chiar sa decizi de unde sa incepi – mai ales daca esti una dintre putinele femei sau oameni de culoare intr-o camera. De la o varsta frageda, femeile sunt socializate pentru a nu fi prea agresive pentru a intreba ce vor, explica Jenny Maenpaa, terapeut clinician si antrenor de conducere pentru femei. „Recompensam baietii pentru ca sunt agresivi si capatai si le rasplatim pe fete pentru ca sunt dragute si placute pentru oameni”, spune ea. Este o distinctie care trece in lumea profesionala. Un studiu, de exemplu, a descoperit ca femeile tind sa astepte pana cand au toate calificarile enumerate pentru a solicita un loc de munca, in timp ce barbatii se vor aplica chiar daca au doar 60% dintre ele.

Alte cercetari sugereaza ca angajatii de culoare adesea considera ca este mai riscant sa se deschida la locul de munca, exacerband orice bariere institutionale existente, facand mai dificila formarea relatiilor care i-ar putea ajuta sa avanseze („Nu cred ca impartasesc in siguranta informatii care ar putea fi utilizate ulterior impotriva mea „, a spus un angajat negru autorilor studiului.) Femeile de culoare, in special, sunt apreciate mai aspru din punct de vedere al performantei decat colegii lor, sunt mai putin susceptibile sa aiba manageri de sustinere si mai probabil sa fie indrumati sau li se ofera posibilitatea de avansare.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply