72

Studiul vietii in spital – II

Alegerea oricaruia dintre ele pentru a reprezenta un punct complet al existentei noastre este o treaba pentru filosofi, nu pentru oameni de stiinta.

Cu toate acestea, ajungerea la un acord cu privire la un set de criterii care sa ne reprezinte trecerea depaseste cu mult universitatea. Acolo unde se anticipeaza donarea de organe , fiecare moment in care tesutul este lipsit de oxigen este un moment prea lung.

Urmarirea ceasului dupa ce o persoana a decedat este greu pentru cei care se intristeaza. Pentru medicul care numara secundele, poate fi un test de incredere .

Nu lipsesc incercarile de a ajunge la un fel de consens cu privire la sfarsitul vietii cu care sunt multumiti, pe baza unui amestec de fapte grele si valori sensibile din punct de vedere cultural.

Dar listele de verificare a semnelor vitale si a activitatii trunchiului cerebral pot fi complexe, ca sa nu mai vorbim de cele clinice, determinand unele sisteme medicale sa se bazeze pe circulatie ca indicator al vietii in circumstante specifice, cum ar fi in cazul in care sprijinul pentru viata a fost indepartat recent.

Perioada specifica de timp a respiratiei si pulsului absent variaza de la un loc la altul, dar cinci minute sunt un numar larg acceptat. Dupa aceea, trebuie luate la revedere si trebuie sa inceapa recuperarea tesuturilor.

Cazurile de recuperare a organelor care apar in putin peste un minut de absenta a pulsului la sugari pot fi deosebit de sfasietoare, oricat de fragile ar fi organele lor lipsite de oxigen.

Chiar si cei mai stiintifici dintre noi in acele momente ar putea fi iertat pentru ca ne-au oferit o speranta ca o inima sare inapoi in viata. Care este locul in care o astfel de cercetare poate fi de ajutor.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply