117

Sfaturi si sugestii pentru o buna conservare a alimentelor in frigider

Achizitionarea uni frigider perfomant nu este de ajuns, trebuie sa stii si cum sa depozitezi alimentele pentru ca acestea sa fie conservate cat mai bine.

Iata cateva sugestii si sfaturi despre cel mai bun mod de a stoca alimentele in frigider pentru a te asigura ca acestea raman proaspete mai mult timp:

Trebuie sa te asiguri intotdeauna ca frigiderul este pastrat curat si fara gheata pe peretii interiori. De asemenea, asigura-te ca continutul din frigider nu atinge peretii din spate sau laterali, deoarece acest lucru va crea un bloc de gheata. In ceea ce priveste alimentele, anumite produse ar trebui depozitate intr-un mod particular pentru a te asigura ca acestea dureaza mai mult. Ciupercile si salata trebuie ambalate in hartie absorbanta, in timp ce fructele si legumele sunt cel mai bine spalate in apa si otet si apoi invelite in pungi de hartie.

Nu este recomandat sa pui merele in frigider. Acestea vor rezista mai mult intr-un vas de fructe. Alte alimente care pot fi stricate daca sunt depozitate in frigider sunt fructele exotice si citricele, rosiile, fasolea verde, castravetii si dovleceii.

Orice fructe si legume care sunt in procesul de maturizare trebuie pastrate intotdeauna la temperatura camerei. Mancarurile fierbinti trebuie racite complet inainte de a fi introduse in frigider, ceea ce va impiedica cresterea brusca a temperaturii in interiorul frigiderului si, prin urmare, prevenirea condensarii.

Pentru a evita contaminarea, asigura-te ca produsele alimentare brute si cele gatite nu sunt depozitate in acelasi loc. Alimentele trebuie depozitate intr-un recipient curat, cu un capac securizat

Cea mai buna zona din frigider pentru depozitarea alimentelor

In functie de tipul de produse alimentare pe care le depozitezi in frigider, vei determina unde este cel mai bine sa le pozitionezi. Daca depozitezi carne sau peste, ele ar trebui pastrate in mod ideal in cea mai rece parte a frigiderului sau a zonei de racire. In cazul pestelui proaspat, trebuie sa te asiguri ca este eviscerat si spalat inainte de a-l introduce in frigider.

Fructele si legumele trebuie depozitate in sertar la baza frigiderului, deoarece aceasta este o zona mai calda si va impiedica deteriorarea hranei.

Branza maturata trebuie pastrata in cel mai spatios compartiment din frigider, deoarece aceasta zona este protejata de frig sau caldura excesiva.  In situatia data solutia ideala este combina frigorifica.

Depozitarea alimentelor in congelator

Congelatorul este ideal pentru depozitarea alimentelor proaspete si pre-congelate. Fructele proaspete si legumele vor dura mult mai mult daca le ingheti si daca le speli si ambalezi in pungi de congelare sau recipiente curate. Cel mai bine este sa etichetezi containerele.

Asigura-te ca produsele alimentare fierte s-au racit inainte de a fi introduse in congelator.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply