97

Sculpturi cu animale

Ați observat ce la modă sînt titlurile astea cu numere? Gata, sînt în trend și eu.

Pe lîngă faptul că are o grădină zoo faimoasă, Barcelona se mîndrește și cu o mulțime de sculpturi reprezentînd animale, nu puține aparținînd unor artiști faimoși. Dacă ați vizitat deja orașul, e aproape mai mult ca sigur că ați dat deja de cel puțin una dintre ele. Să procedăm, vorba americanului:

Șopîrla (dragonul) lui Gaudi. E atît de faimoasă încît e sinonimă cu Barcelona însăși. Nu există tricou, breloc, magnet de frigider sau calendar de pe care să lipsească. Se află în Park Güell, e cea cu/pe/lîngă care toți vor să-și facă poză. Cu un selfie stick, dacă se poate.

Calul. E o sculptură de Fernando Botero, se află în terminalul 2B al aeroportului din 1992 și funcționează cu succes ca loc de întîlnire.

Pisica, de același Botero, a fost achiziționată de primărie în 1987 și a ajuns să fie un simbol al cartierului Raval, după ce s-a plimbat înainte prin mai multe locuri din oraș.

Peștele. E opera lui Frank Gehry (domnul responsabil și de muzeul Guggenheim din Bilbao, printre altele), dacă ajungeți în Port Olimpic e imposibil de ratat. E și preferatul meu.

Girafa, de Josep Granyer, un artist catalan, se află la unul din capetele ramblei de Catalunya din 1975, și a fost prima dintr-o serie inițială de 10 sculpturi care urmau să decoreze rambla de Catalunya.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply