12

Nu exista niciun fel de timp ca si „calitatea” – Partea I

Cand esti prea ocupat sa urmaresti acest lucru, pierzi momentele din fata ta

Este una dintre acele linii pe care le aruncam intamplator: „Vreau sa petrec mai mult„ timp de calitate ”… fie ca este vorba de prieteni, de familie, de copii sau de tine.

In timp ce fraza vine cu siguranta dintr-un loc bun, exista o deconectare: Latura perfectionista a creierului nostru, alimentata de filme si Instagram, doreste ca totul sa fie special, sa fie „corect”. Dar acesta este un ideal pe care cel ocupat, obisnuit, – cele mai bune versiuni ale noastre nu putem fi mereu la curent.

Rezultatul? Un inevitabil sentiment de dezamagire. Ne simtim ingrozitor pentru deficienta, asa ca din vinovatie, planificam vacante elaborate. Proiectam asteptari enorme si presiuni asupra noastra. Ne gandim „O, daca as avea doar mai multi bani sau o slujba mai buna sau as trai in Franta, unde prestatiile de ingrijire a copilului erau diferite, atunci as putea fi fericit.”
Nu este cinstit. Si este, de asemenea, daunator.

Motivul este ca nu exista „timp de calitate”. Jerry Seinfeld, care are trei copii adolescenti, a spus bine:

„Sunt un credincios in ceea ce este obisnuit si banal. Acesti oameni care vorbesc despre „timp de calitate” – intotdeauna mi se pare putin trist cand spun „avem timp de calitate”. Nu vreau timp de calitate. Vreau timpul de gunoi. Asta e ceea ce imi place. Ii vezi doar in camera lor citind o carte de benzi desenate si ai de grija sa privesti asta timp de un minut sau sa ai [un] castron de Cheerios la ora 11 noaptea cand nici macar nu trebuiau sa se ridice. Gunoiul, asta imi place. ”

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply