44

Incepeti-va repede ideile

Scoate-ti ideile din cap si iesiti cu ele in lume, oricat de imperfecte ar fi. In ghidul ei clasic, acum de Bird, de Bird, autoarea Anne Lamott explica: „Aproape toata scrierea buna incepe cu primele eforturi groaznice. Trebuie sa incepi de undeva. Incepeti prin a obtine ceva – orice – jos pe hartie. Un prieten de-al meu spune ca primul proiect este proiectul jos – doar il dai jos. ”

Autorul Danielle Steel, care a scris peste 179 de carti, a recomandat o tactica similara intr-un interviu cu Glamour la inceputul acestui an. „Cu cat te indepartezi de material, cu atat devine mai rau”, a spus ea. „E mai bine sa impingeti si sa terminati cu 30 de pagini moarte pe care le puteti corecta mai tarziu decat sa stai acolo cu nimic”.

Acest lucru inseamna adesea scaderea fidelitatii – a calitatii si a nivelului de detaliu – a ceea ce faceti. De exemplu, unii designeri de produse aleg sa nu-si inceapa munca pe computer. In schimb, se invart cu idei dintr-un caiet sau creeaza prototipuri de hartie. Acest lucru nu numai ca intra intr-o parte diferita a creierului lor, dar isi extrage viziunea mai rapid, astfel incat sa poata primi feedback-ul echipei lor cu privire la aceasta mult mai devreme.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply