28

Iată 10 dintre cele mai comune bariere auto-impuse (continuare)

6. Nu-i ascultați pe alții

Fiind un bun ascultător vă poate îndruma în direcția corectă, dar pe termen lung vă ajută să vă mențineți relații valoroase.

7. Dăruirea de lenevire

Toți avem momente în care suntem tentați să anulam planurile. Uneori, efortul de a părăsi casa poate fi greu, chiar și pentru ceva „distractiv”.

Dar experiențele noi sunt cele care fac viața frumoasă. Când renunți la lene, tu nu participi pe deplin la propria ta viață – care nu este, de asemenea, echitabilă cu prietenii, familia, partenerul tău și cu ceilalți oameni care vor să o împărtășească cu tine.

8. Nu esti curios

De obicei, dacă tatăl tău era un fermier – și tu erai bărbat – deveneai fermier. Femeile nu au ajuns să aleagă ce voiau să fie. Și abilitatea de a învăța lucruri dincolo de lumea ta imediată a fost limitată, dacă nu chiar imposibilă.

Astăzi, accesul la informații este mai ușor decât a fost vreodată. Evident, există încă bariere structurale care limitează ceea ce pot face oamenii, dar cei care profită de accesul la informație – care citesc cărți, care pun întrebări și care urmează curiozitatea lor – au mai multă putere să imagineze și să modeleze viitorul lor. E greu să visezi la ceea ce nu știi.

9. Să nu fiți de treabă

Doar să fi o persoană drăguță. Dacă întâmpinați dificultăți în definirea a ceea ce este „o persoană drăguță”, probabil că sunteți un ticălos.

10. Renunțarea

„Cea mai sigură cale de a reuși”, a spus odată Thomas Edison, „este întotdeauna să încercați încă o singură dată.” Succesul, oricum îl definiți, nu a venit niciodată din încercarea de a nu încerca. Și de multe ori, vine după ce a eșuat din timp și din nou.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply