361

De ce este o idee minunată să ai un mentor? (5 motive)

mentor

 

Mentorship este un concept despre care se vorbește prolific în publicații precum Forbes, Inc. și Business Insider. Dacă căutați fraza „mentorat”, veți primi aproape 500 de rezultate. Este minunat să aveți un mentor atunci când vă începeți propria afacere, dar mentoratul este util chiar dacă nu sunteți un antreprenor, director sau alt profesionist. De fapt, puteți sfaturi unui mentor în orice etapă a vieții dumneavoastră. Iată 5 motive pentru a avea un mentor:

1. Vă ajută să mergeți pe o cale.

Dacă aveți un bun mentor, ei vor fi întotdeauna dispuși să împărtășească cunoștințele lor și să tragă concluzii din propriile lor experiențe pentru a vă ajută să reușiți. De obicei, mentorul dvs. ar trebui să fie cineva dezirlabil sau cineva care a avut experiențe similare cu dvs și a reușit. Mentorii pot oferi sfaturi despre o varietate de subiecte. Acestea includ stabilirea și atingerea obiectivelor carierei, luarea deciziilor de afaceri, depășirea provocărilor la locul de muncă, învățarea de noi competențe și/sau oferirea unei perspective înțelepte  despre frustrările cu care vă confruntați la locul de muncă.

2. Îți prezintă situația așa cum este.

Adesea, mentorul tău va fi cineva care se află în afara cercului tău apropiat de prieteni și familie. În mod ocazional, aceștia vor face parte din organizația dvs., iar alteori vor fi în afara acesteia. Deoarece mentorul dvs. nu este cineva implicat emoțional cu dvs., ei pot acorda informații sincere și cu mai puțînă părtinitate. Vor fi sinceri și deschiși, ei vor putea oferi informații și perspective pe care nu le-ați fi putut gândi.

3. Vă ajută să vă vedeți cu alți ochi.

Pentru Janice Holzman, director de dezvoltare la Global Kids, percepția mentorului ei i-a schimbat viața: „Cel mai bun sfat pe care l-am primit vreodată de la un mentor a fost că sensibilitatea este o forță, nu o slăbiciune – de atunci totul s-a schimbat pentru mine, deoarece acea idee nu mi-a trecut niciodată prin cap!”. Frumusețea unui mentor este aceea de a vă arăta că nu orice problemă este ceva negativ.

4. Te va pune în legătură cu alte persoane.

Un efect secundar al unui mentor bun poate fi șansa de a cunoaște alți mentori sau alți oameni cu calități de consiliere. Când ați construit o relație bună cu mentorul dvs. acesta ar putea începe să vă introducă altor persoane pe care el le consideră potrivite să va ajute cu obiectivele, direcția sau afacerea dvs. În mod ideal, nu ar trebui să începeți această relație cu scopul de a vă folosi mentorul pentru conexiunile sale. Dacă ajungeți la un punct, unde vă simțiți confortabil, căutați un moment pentru a vă întreba mentorul dacă ar fi dispus să vă prezinte pe cineva din colegii lor.

5. Îți ridică starea de spirit.

Mentorul crede în dumneavoastră și vă încurajează într-un mod în care altcineva nu o face, de aceea efectele acestuia sunt vizibile imediat.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply