44

Dacă aveați impresia despre voi că sînteți organizați…

stați puțin, trageți aer în piept, uitați-vă la lista de mai jos. Luăm spre exemplificare luna octombrie. Zîmbiți, faceți ochii mari, exclamați dacă aveți ceva de exclamat și pe urmă întrebați-vă dacă sînteți într-adevăr atît de organizați pe cum ați crezut.

Ar trebui să fii o persoană suficient de bine organizată ca să faci tabelul de mai sus. Nu să-l scrii și să-l colorezi, ci să te gîndești la tot ce trebuie să conțină el. Dar nu, organizarea nu se termină aici. În afară de tabel, Jess detaliază pe săptămîni și zile ce va face, unde face curățenie, în ce zi și ce anume trebuie șters de praf, aruncat, spălat, pus la locul lui. După care urmează listele pentru planuri speciale, gen Halloween, Crăciun, Anul Nou, ce trebuie cumpărat, făcut invitații, trimis invitații, planificat buget etc. Ați obosit? Eu da.

Acum, desigur, simțind acut nevoia să cîrcotesc, mă întreb dacă femeia se ține de plan și dacă-i reușește măcar în proporție de 80%. Eu una, lipsită de ambiț cum sînt, m-aș mulțumi și cu atît. Cînd lucrez, e mai mult decît necesar să am o agendă, mintea mea funcționează bine cînd știu dinainte ce și cum, planurile se mai schimbă, tragem săgeți, facem rocade, înțelegeți. Dar de cînd stau acasă cu infanta, singurele evenimente demne de notat sînt programările la medic, pe care mi le scriu pe cîte un bilet colorat și le lipesc pe frigider.

Mi-ar plăcea să fiu mai origanizată. Bine, poate nu chiar atît de organizată. Însă mă obosește și ideea că ar trebui să mă gîndesc la toate lucrurile pe care ar fi bine/important să le fac. Aș putea totuși să încerc. Dar pentru asta îmi trebuie o agendă. Și cum anul ăsta e pe sfîrșite, pentru că oricum nici nu mi-am cumpărat și nici nu mi-a făcut nimeni cadou o agendă, mă gîndesc să încep din ianuarie. Dacă nu uit pînă atunci.

Voi cum vă organizați?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply