47

Cercetatorii sustin o precizie de 100% care prezic factorii de risc ai autismului in sangele mamei – I

Pentru aproape unul din cinci copii diagnosticati cu tulburare de spectru autist ( ASD ), originile amestecului lor distinct de caracteristici comportamentale pot fi urmarite pana la un atac efectuat de sistemul imunitar al mamei lor asupra creierului in curs de dezvoltare.

Cu ajutorul unui program conceput pentru a cauta modele subtile ascunse in amestecuri complexe de date, cercetatorii au venit cu un test pentru anticorpii responsabili de agresiunea gresita, permitandu-le sa prezica riscul ca un copil sa se nasca cu autism cu o incredere fara precedent. .

Oamenii de stiinta de la Universitatea din California, Davis si Universitatea Stanford din SUA au analizat plasma prelevata de la 450 de mame cu copii diagnosticati cu TSA si de la 342 de mame care au avut copii fara diagnostic.

Rezultatele au fost folosite pentru a dezvolta ceea ce este cunoscut sub numele de test imunosorbent legat de enzime ( ELISA ) – o metoda de diagnostic de identificare a prezentei materialelor intr-o solutie prin intermediul anticorpilor specializati incorporati in peretele unui recipient.

In acest caz, tintele erau opt proteine, identificate anterior ca suspecti primari intr-un raspuns imun purtat de mama pe sistemul nervos in curs de dezvoltare al fatului.

Candva se credea „imun privilegiat”, stand dincolo de acoperirea anticorpilor si a celulelor albe protectoare, este acum clar ca un creier in crestere poate fi afectat de anticorpii materni in timpul gestatiei.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply