33

Ce se întâmplă dupa conștientizare (continuare)

După ce aveți o idee despre acele lucruri, acționați asupra lor. Însușiți-vă lucrurile avantajoase și începeți să eliminați lucrurile dăunătoare, cât puteți. Faceți mai multe lucruri care fac fericiți sau lucruri la care pricepeți. Evitați lucrurile care vă fac nefericiți sau lucruri care vă fac rău. Așa vă cunoașteți pe dvs.

Nu luați acest proces prea literal. Relațiile, de exemplu, vă pot face fericiți și tristi. Asta nu înseamnă că ar trebui să evitați să vă apropiați de nimeni sau să evitați relații care implică tristețe. În schimb, încercați să evitați anumite lucruri care vă fac relațiile rele – lucruri precum egoismul, minciuna, lipsa de empatie etc.

Cum practicați logos-ul în viața de zi cu zi? Iată câteva idei:

Citiți filozofie. Dacă nu știți de unde să începeți, vă recomand să citiți o carte precum Povestea filozofiei de Will Durant. Filosofia este un raționament, așa că dacă citiți mai multe lucrări ale filozofilor, veți afla mai multe lucruri prin idei.

Deveniți neutri în discuțiile cu oamenii. Nu încercați doar să demonstrați un punct. Încercați întotdeauna să gândiți din diferite puncte de vedere.

Scrieți-vă gândurile. Întrebați-vă mereu, „De ce?”

Vorbiți, vorbiți și vorbiți. Cu prietenii, colegii, mentorii, antrenorii. Doar vocalizându- sentimentele, descoperiți lucruri noi despre dvs. Mai ales când vorbiți cu oameni care pun întrebări care fac să gândiți.

Acesta este procesul de conștientizare de sine. Introspecția este dificilă, deoarece trebuie să fiți sincer cu dvs., iar cei mai mulți dintre noi preferă să mintă, deoarece adevărul este înfricoșător. Dar de când am început să exersez mai mult în mod deliberat conștiința de sine, viața mea s-a îmbunătățit masiv.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply