33

Adevăruri incomode pe care trebuie să le acceptați pentru a fi fericiți

Recent, m-am simțit blocat. Cunoașteți sentimentul. Nu a fost o problemă specială care m-a determinat să mă simt așa; a fost mai degrabă o frustrare atotcuprinzătoare, un bloc mental masiv care mă împiedica să realizez ceva. Mi s-a risipit atenția. Energia mea era redusă. Am depus un efort minim în munca mea.

Dar, așa cum am trecut de mai multe ori de-a lungul anilor, am revenit la sfaturile pe care mi le-a dat un îndrumător cu mult timp în urmă: când ești copleșit, confuz sau lipsit de conducere, caută adevărurile grele pe care probabil le ignori. Apoi, faceți o listă.

Ce știi să fie adevărat, dar nu dorești?

Ce vrei să schimbi, dar știi că trebuie să accepți?

Probabil că nu trebuie să vă gândiți foarte greu la răspunsuri. Cu toții avem o listă și sunt dispus să pariez că toate sunt doar ușor variate unele de altele. De cele mai multe ori dorința de a înfrunta unul dintre aceste adevăruri este ceea ce ține blocați.

Acceptarea fiecărei realități este aproape întotdeauna pentru a accepta ceea ce nu poți schimba și pentru a schimba ceea ce poți. Iată cum ar putea arăta o listă:

  1. Oamenii sunt auto-absorbiți, la fel și eu. Cu toții ne petrecem cea mai mare parte a energiei mentale gândindu-ne la noi înșine. Dar nu este neapărat un lucru rău. Auto-reflecția este modul în care devenim mai puternici, ceea ce la rândul nostru ne face mai bine echipați pentru a-i ajuta pe ceilalți.
  2. Nu pot să le fac pe toate. Uneori încerc să urmăresc fiecare oportunitate care îmi vine în cale – și de cele mai multe ori, nu sunt atât de talentat, competent sau genial cum cred. Vestea bună: aceasta îmi oferă un motiv să mă concentrez doar pe lucrurile la care sunt cu adevărat bun. Nu este eliberator?
  3. Majoritatea oamenilor nu mă vor înțelege. Și este în regulă. Dacă pot să mă simt confortabil cu mine – suficient de confortabil ca să prezint lumii cea mai adevărată versiune a mea – acceptarea pe care o voi avea va fi cu atât mai valoroasă. Și oamenii care acceptă vor deveni cei care contează cel mai mult.
  4. Devin puternic făcând lucruri grele. Când viața este ușoară, devenim plini de satisfacție. Creșterea vine din a face lucruri care necesită eforturi serioase.
  5. Lucrurile gratuite nu valorează nimic. Când vă acordați tot timpul sau lucrați gratuit, alții nu vor aprecia.
  6. Mentinerea relatiilor necesita efort. Nu luați niciodată oamenii de la sine, sau ar putea să plece.
  7. Suferința este bună. Un pic de durere poate aduce multă perspectivă și empatie. Nu vă fie frică de asta.
  8. E în regulă să fiți singur. Nu trebuie să fiu în jurul oamenilor 24 de ore din 24. De asemenea, nu trebuie să mă împrietenesc cu persoane cu care nu mă bucur să petrec timp sau să fiu în relație cu cineva care nu mă face fericit. Îmi este mai bine când mă pot gândi la mine ca la o companie bună.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply