50

8 lucruri care vă blochează să fiți fericiți

Cred cu tărie că dacă voi face un sondaj la următorii 100 de oameni pe care îi întâlnesc și îi întreb ce-și doresc cu adevărat de la viață, o majoritate covârșitoare ar răspunde: fericire. Acel profund sentiment al păcii interioare și al cunoașterii că totul este bine. Vrem doar să fim fericiți. În timp ce mulți dintre noi se străduiesc pentru fericire, putem scăpa cu vederea unele dintre acțiunile pe care le facem zilnic, fapt care contraproductiv obiectivului nostru final. Ori de câte ori mă simt deosebit de nefericit, de obicei, se datorează uneia dintre cele 8 blocaje de mai jos. Și astfel, le împărtășesc cu dvs. săptămâna aceasta, astfel încât să puteți fi mai conștienți și mult mai în control pentru a vă atinge fericirea.

Comparaţie. Una dintre cele mai mari cauze ale nefericirii, în opinia mea. Comparația duce la atât de multe sentimente negative care fac fericirea să fie aproape imposibilă. Când ați rămas cu gândul la comparația cu alții, aduceți-vă înapoi și amintiți-vă că sunteți aici să fiți dvs., nu există alți voi în această lume.

Regret. A trăi în trecut aduce regrete. Regretul este un impediment pentru fericire. Iartă și eliberează ceea ce îți aduce suferința și găsește bucurie pe cealaltă parte.

Incertitudine. Perpetuarea viitoare aduce incertitudine și anxietate. Nu există nici o modalitate de a ști cum se vor decurge viețile noastre, iar necunoscutul ne poate face să ne simțim foarte inconfortabil. Când sunteți în această stare, este atât de important să vă întoarceți în momentul de față și să vă bazați pe credință și încredere.

Incapacitatea de a accepta ceea ce este. Simți mereu că iarba este întotdeauna mai verde de cealaltă parte? Atunci când pierdem capacitatea de a ne accepta viețile așa cum sunt în prezent, pierdem și abilitatea de a găsi fericirea adevărată. Chiar dacă în momentul în care viața dvs. nu este exact așa cum v-ați imaginat, găsește acceptarea.

Hotărâre. Când judecați pe alții, judecați o parte din voi. Judecata se simte ca o reacție înnăscută, dar aduce într-adevăr mai multă nefericire decât merită. Faceți un angajament de a practica non-judecata, căutați, în schimb, dragostea și compasiunea.

Îndoială de sine. Un bloc imens pentru fericire este sentimentul de nevrednicie și lipsa de încredere în sine. Mai degrabă, decât să vă concentrați asupra a ceea ce simțiți că vă lipsește, de ce nu vă concentrați pe punctele forte? Nu stați în energia inferioară a vibrațiilor de nesiguranță; ridicați-vă spre încredere și abundență personală. Faceți o listă cu toate punctele forte și postați-o unde o puteți vedea zilnic.

Frică. Se poate spune că trăim într-o lume foarte înfricoșătoare. Vedem zilnic povești care ne fac să ne simțim neputinciosi, speriați și nemulțumiți. Frica are un scop în situații periculoase. Ori de câte ori te afli într-un loc înspăimântător, întoarceți-vă înapoi la încredere, conștientizare și iubire.

Atașament. Fiind atașat de orice – fie că este vorba de obiecte materiale, rezultate ale situațiilor sau chiar de oameni… Învățați distincția dintre atașament și conexiune. Fiți conectați cu oamenii, locuri și lucruri și eliberați-vă de dorința de a le atașa.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply