4

7 sfaturi pentru a face fata persoanelor dificile

 

Cel mai adesea sunt intrebat despre cum sa gestionez relatiile, mai ales atunci cand sunt cu persoane dificile sau care ne apasa butoanele. In timp ce oamenii din viata noastra ne pot aduce atat de multa bucurie, dragoste, implinire si entuziasm, cu totii am experimentat tipul de relatie care se scurge, epuizeaza si ia mai mult decat da.

Mi-am petrecut mult timp reflectand asupra acestui tip de relatie si cautand sa am un sentiment mai bun de intelegere atunci cand vine vorba de gestionarea acestui tip de persoana.

Pentru inceput, cred cu adevarat ca relatiile sunt o strada cu doua sensuri. Este crucial sa ne tinem mereu sub control, asigurandu-ne ca ne prezentam in felul in care ne-ar placea ca alti oameni sa apara pentru noi. Un adevar nepopular este sa stiti ca poate fi usor sa dati vina pentru disfunctia relatiei asupra celuilalt, dar adevarata forta si dragoste provin din manifestarea cu integritate si cu har.

Stiu ca exista o multime de dureri acumulate din relatii, depozitam toate durerile si traumele din corp si apoi ele pot crea o bariera in jurul inimii noastre. In loc sa lasati dificultatea din viata voastra sa va intareasca si sa va inchida, amintiti-va ca relatiile pot servi drept cei mai mari profesori ai nostri despre forta, rezistenta, dragoste si iertare. Toate relatiile noastre din trecut ne-au invatat ceea ce trebuie sa stim, sa ne prezentam in modul cel mai aliniat pentru relatiile prezentului.

Daca te lupti cu oameni dificili in viata ta chiar acum, poate fi util sa iti amintesti urmatoarele:

Este in regula sa stabilesti limite si sa spui nu cand te simti chemat
Este in regula sa-ti dai spatiu
Comunicarea sanatoasa este un act de dragoste si grija
Ai voie sa-ti vocalizezi nevoile intr-un mod amabil
Cunoaste-te suficient pentru a-ti cunoaste limitele
Practicati discernamantul cu vulnerabilitatea dvs.
Nu trebuie niciodata sa va rationalizati sentimentele intuitive cu privire la o situatie

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply