25

4 moduri de a vă detoxifia de relațiile disfuncționale

Toți avem relații care pot fi dificile. Este deosebit de greu să vă vindecați de relațiile nesănătoase cu oameni care sunt foarte apropiați, cum ar fi membrii familiei. Iată patru lucruri de reținut care vă vor ajuta să vă detoxifiați de relațiile disfuncționale:

1. Nu luați lucrurile personal.

Când cineva vă invadează, abandonează sau abuzează nu este niciodată, în esență, despre dvs. Este întotdeauna despre ei. Aflați cum să recunoașteți modelele de relații negative. Ajungeți la sprijin și în timp ce lucrați cu furie sau resentimente, vă rugăm să aveți grijă de dvs. și NICIODATĂ să nu rămâneți într-o situație care vă pune în pericol. Meritați întotdeauna să fiți tratat cu respect; este dreptul dvs., mai ales atâta timp cât îl oferiți.

2. Realizați că nu o puteți rezolva.

Nu puteți schimba o altă persoană. Singura modalitate prin care o altă persoană se poate schimba este dacă doresc cu adevărat să se schimbe. Deși nu vă puteți aștepta la schimbarea comportamentului unei alte persoane, energia situației se paote schimba atunci când nu mai acceptați comportamentul negativ. Asta vă schimbă.

La sfârșitul zilei, este important să acceptați oamenii pentru cine sunt. Credem că dacă suntem destul de amabili, suficient de răbdători, suficient de generoși, de frumoși, oamenii se vor schimba sau ne vor trata bine.

3. Stabiliți limite clare.

Realizați faptul că granițele pot fi cele mai bune. Există momente când trebuie să practicăm arta compromisului. Este important să facem un compromis în privința lucrurilor care nu vă diminuează, ci întăresc întregul.

4. Nu vă simțiți rău.

Cu toții am avut relații cu care ne confruntăm, fie cu membri ai familiei, cu parteneri, prieteni sau colegi. Eu adesea spun că oamenii vin în viața noastră pentru un motiv, un sezon sau o viață. Amintiți-vă că există mulți oameni care sunt aici pentru doar o periadă pentru a ne învăța ceva. Nu vă simțiți rău dacă cineva nu este menit să fie în viața voastră pentru totdeauna.

Relațiile disfuncționale sunt stratificate și poate dura ceva timp pentru a le vindeca. Primul loc pentru a începe transformarea relațiilor dvs. este cu voi înșivă. Observați-vă propriile reacții și comportamente emoționale, simțiți și aveți răbdare cu voi înșivă. Aveți grijă de dvs. și adresați-vă celorlalți pentru sprijinul de care aveți nevoie. Suntem toți în aceeași barcă aici; nu sunteți singur.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply