36

4 dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am primit

Aveți vreodată unul dintre acele momente, unde auziți un citat iar în acel moment lucrurile încep să capete un sens? Sau ați avut vreodată o conversație cu cineva pe care îl admirați și care vă dă sfaturi care vă fac să vedeți viața dintr-o perspectivă complet nouă? Probabil că răspunsul este da.

Am petrecut ceva timp în ultima vreme gândindu-mă la propria mea cale, la urcușuri, coborâșuri și toate lecțiile care au venit odată cu ele. Aceste patru sfaturi pe care le împărtășesc astăzi mi-au schimbat viața în mai multe moduri: de la salvarea relațiilor, până la a mă ajuta prin momente întunecate, chiar să mă mișcă pe parcursul carierei mele.

1. Începeți fiecare zi cu o inimă recunoscătoare. Cultivarea unei atitudini de recunoștință m-a salvat de unul din momentele mai întunecate ale vieții mele. În fiecare zi în care ne trezim ni se dă un dar, o artă curată, o oportunitate. Depinde de noi modul în care alegem să petrecem acea zi, dar cât de frumos este că ne este prezentată această oportunitate. Amintirea recunoștinței dimineața fixează tonul zilei într-o lumină pozitivă și are cu adevărat puterea de a crea schimbări semnificative în viața noastră.

2. Nu poți controla lumea exterioară, dar puteți controla reacția dvs. Aceasta este unul dintre cele mai puternice sfaturi pe care le-am primit, de atunci viața mea nu a mai fost la fel. Viața continuă să se întâmple în afara noastră și este adevărat că nu putem controla acest lucru, dar cât de uimitor este faptul că avem capacitatea de a ne monitoriza gândurile și acțiunile, de a lua cunoștință de obiceiurile noastre și de a reacționa conștient la lumea din jurul nostru. Ori de câte ori viața pare incontrolabilă, îmi amintesc să-mi gestionez sentimentele într-un mode pozitiv și productiv.

3. Găsirea iertării eliberează. Adevărul este că scopul iertării nu este să faci persoana respectivă să se simtă bine, ci să eliberați de cătușele din trecut. Am avut cateva momente dificile in copilarie (asa cu

4. Eliberați nevoia de a lua lucrurile personal. Ori de câte ori intrați într-un conflict despre cum vă tratează cineva, amintiți-vămotivul nu are de-a face cu dvs., totul pornește de la ei. Ca răspuns puteți fii empatic și cald, pentru ca persoana respectivă să vadă că nu are de ce să se îngrijoreze.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply