88

4 beneficii ale folosirii periutei de dinti electrice

O multime de oameni folosesc periutele de dinti electrice in detrimentul celor manuale. Multi dentisti recomanda aceste periute, datorita puterii lor de a pastra dintii curati si de a-i proteja de placa bacteriana. Bineinteles, pentru ca o periuta de dinti electrica sa isi faca efectul, este importanta folosirea unei tehnici corecte in periere, spalarea pe dinti macar de doua ori pe zi, timp de doua minute.

Inainte de a cumpara o periuta electrica, este indicat sa studiezi bine piata, pentru a alege modelul care te avantajeaza. Exista periute electrice speciale pentru dintii sensibili sau destinate albirii dintilor. Unele sunt prevazute cu senzori de presiune care te atentioneaza daca iti periezi dintii prea tare.

Unul din principalele motive pentru care oamenii opteaza, totusi, pentru clasicele periute manuale, este costul periutelor electrice. Pe termen lung insa, avantajul lor este ca nu trebuie inlocuite atat de des ca periutele electrice.

Care sunt 5 avantaje ale folosirii periutelor electrice, pentru care merita sa investesti mai mult in ele fata de periutele normale?

1.Periutele de dinti electrice iti curata dintii mai mult

Fata de periutele de dinti manuale, cele electrici au o mai mare putere de curatare. Cu o periuta electrica poti atinge mai usor anumite zone precum spatele molarilor sau linia gingiilor.

2.Te opresc din a-ti curata dintii prea tare.

Adeseori, in incercarea de a-ti curata dintii bine, ajungi sa iti ranesti gingiile ori sa indepartezi portiuni de smalt de pe suprafata dintilor. Unul dintre avantajele periutei de dinti electrice este ca este foarte greu sa ajungi sa iti cureti dintii prea tare, pentru ca in realitate, nu esti tu cel care periaza efectiv dintii, ci doar conduci periuta asupra zonei pe care vrei sa o cureti.

3.Sunt mai usor de folosit de catre persoanele cu probleme de dexteritate

Pentru oamenii care au anumite conditii fizice ce le ingreuneaza folosirea unei periute de dinti manuale, precum artrita ori mobilitate limitata in maini, periuta de dinti electrica este o alternativa potrivita pentru periuta manuala, datorita faptului ca au manere mai largi si ca ele sunt cele care curata suprafata dintilor.

4.Sunt prevazute cu cronometre care iti indica in cat timp trebuie sa iti cureti dintii

Stiai ca este indicat sa te speli pe dinti timp de cel putin 2 minute? Probabil te gandesti ca asta este timpul pe care il acorzi in fiecare dimineata si seara spalatului pe dinti, dar, daca te-ai cronometra, probabil ai fi surprins de durata actuala a acestei actiuni. Un alt avantaj al periutelor de dinti electrice este faptul ca majoritatea sunt prevazute cu cronometre care te atentioneaza cand cele doua minute sunt pe termintate.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply