33

2 memento-uri cand inveti sa ierti – I

Vreau sa impartasesc cateva idei si ganduri pe care le-am avut in ultima vreme cand vine vorba de subiectul iertarii. Anul trecut a stralucit o lumina atat de puternica asupra practicii iertarii pentru mine in propria mea viata si mi-a intarit valoarea si necesitatea.

In mod innascut stim ca atunci cand iertam, eliberam o veche durere din trecut, astfel incat sa nu ne mai raneasca in prezent. In general vorbind, ne gandim la iertare ca la un act pe care il facem cuiva. Iertam o persoana pentru o actiune gresita, iertam familiei stresul inutil pe care il provoaca, iartam prietenii pentru dispute.

Atat de des, iertarea noastra este concentrata in exterior si ignoram complet faptul ca este esential sa practicam si iertarea de sine. Ca fiinte umane, cu liberul arbitru, vom face o alegere gresita, vom avea erori in judecata, vom merge impotriva propriului nostru interes, vom deranja. Va fi dureros si dureros. Desi greselile, desigur, vor fi prezente si pot provoca dificultati pentru noi, trebuie sa ne amintim ca greselile sunt o parte necesara a vietii. Greselile pe care le facem ne invata, erorile asigura o corectare a cursului si mersul pe un drum gresit ne arata cat de bine se poate simti viata atunci cand mergem pe calea cea buna.

Am facut o mana de greseli destul de grele in viata mea. Am trecut prin sentimentele, emotiile si consecintele greselilor mele. Am invatat si mi-am adaptat gandurile si comportamentele in consecinta. Tot ce am trecut va fi incomplet, daca nu intentionez sa ma iert pentru actiunile mele.

Cand invatati sa iertati, mai ales pe voi insiva, amintiti-va …

… greselile tale nu te definesc. Erorile tale de judecata nu indica demnitatea ta ca persoana si tocmai prin aceasta constientizare incepi sa te vindeci, sa cresti si sa inveti din aceasta dificultate.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply