35

10 obiceiuri proaste ale oamenilor

Prima persoană de succes pe care am întâlnit-o cu adevărat, cu realizări pe care le-am admirat și ambiții pe care am încercat să le imit – a fost un antreprenor, un client al meu în prima mea afacere reală pe care am început-o vreodată. Aveam 24 de ani și am vrut să învăț; era mereu vesel și avea mai mulți bani decât putea număra. Am devenit prieteni apropiați și, în cele din urmă, mi-a spus că și-a pierdut soția, dragostea vieții sale, cu jumătate de deceniu înainte să ne întâlnim. A fost o poveste care a făcut ca perspectiva sa pozitivă să pară cu atât mai remarcabilă pentru mine: Iată cineva care a trecut prin tragedie și totuși a făcut o prioritate să facă lucruri bune cu timpul și banii lui. Părea cu adevărat că are grijă de alți oameni. Adesea, el mi-a spus secretul succesului său: „Încerc doar să evit să nu reușesc”, a spus el. El a studiat ceea ce a făcut pe cineva nefericit, broken sau nemotivat – și apoi a evitat să facă aceleași greșeli.

Prea adesea adoptăm o atitudine plug-and-play: „Dacă fac x, voi avea succes”. Dar dacă succesul ar fi fost ușor și previzibil, nu am fi căutat sfaturi despre cum să-l realizăm. În loc să studiez ce a lucrat pentru alți oameni, am urmat sfatul prietenului meu, acordând o atenție deosebită obiceiurilor care îi împiedică pe oameni să-și atingă obiectivele.

1. Întotdeauna fiind distras

În cartea sa Essentialism, consultantul în managementul timpului, Greg McKeown, descrie că a fost vorbit cu un fost coleg de clasă care se afla în dubii cu locurile de muncă și căuta consiliere în carieră. La mijlocul conversației, omul privi în jos la telefon și începu să scrie.

„Au trecut zece secunde”, povestește McKeown. „Apoi, 20. Pur și simplu am stat acolo, în timp ce el continua să-și exprime furios mesajul.” După câteva minute, el a renunțat și a plecat.

Mă gândesc la această poveste ori de câte ori mă simt tras în multe direcții diferite, ca o modalitate de a-mi aminti să mă concentrez asupra momentului în care mă aflu și a oamenilor cu care sunt. Dacă acel coleg de clasă al lui McKeown și-ar fi amintit același lucru, ar fi putut să facă o legătură sau să-i zică un sfat care să-l ducă la o slujbă.

2. Vorbesc doar vorbind

„Mă antrenez pentru un maraton.” „Încep o afacere.” Știi ce e mai bine decât să anunți ceva pe social media? Făcând-o.

În discursul său din 2010, TED, ”Keep your goals for yourself”, antreprenorul Derek Sivers a susținut că difuzarea planurilor tale poate fi mai degrabă contraproductivă decât motivantă. Oamenii vă vor aplauda de multe ori pur și simplu pentru că v-ați exprimat intenția, a spus el și, într-o oarecare măsură contraintuitivă.

„Când îi spui cuiva scopul tău și ei îl admiră, psihologii au descoperit că se numește o” realitate socială „, explică Sivers în discursul său. „Mintea este cam înșelată să simtă că a fost deja făcută. Și apoi, pentru că ați simțit această satisfacție, sunteți mai puțin motivat să faceți munca necesară. ”

Nu este nimic în neregulă cu împărtășirea bucuriei. Încercați să vă țineți gândurile până când veți avea vești bune, nu doar intenții bune.

3. Timp petrecut cu oamenii greșiți

Prietenii cu care vă înconjurați vă pot încuraja să fiți cei mai buni, sau vă pot aduce cele mai grave tendințe. Aveți un obiectiv de a obține ceva, de exemplu? Mergi cu oameni care te vor încuraja să faci acele schimbări în viața ta. Doriți să nu reușiți cu totul în acest scop? Petreceți timp cu cei care se bucură de obiceiurile lor proaste. Oamenii își alimentează reciproc energia.

4. Focalizarea pe negativ

Așa cum mi-a arătat prietenul meu cu ani în urmă, când mi-a povestit despre durerea lui, vă puteți concentra pe pozitiv fără a vă preface că viața este ușoară. Puteți avea o perspectivă realistă fără a arăta răul în tot ceea ce vedeți.

Știm cu toții persoana care se plânge de tot. „Ugh, a plouat în dimineața asta, și pantofii mei s-au udat”. Nu, nu poți schimba vremea. Puteți pune o pereche nouă de pantofi.

Având o zi proastă este în regulă – toată lumea devine iritabilă din când în când. Dar dacă întotdeauna urăști totul, ai o viață proastă. Este atat de simplu.

5. Procrastinarea

În colegiu, am cerut odată unui profesor să prelungească termenul pentru un eseu. Răspunsul lui: „Sunt foarte fericit să vă prelungesc termenul cu o săptămână. Singurul lucru pe care ți-l cer este ca, eseul tău va fi mai bun decât îl vei preda în urmă cu o săptămână?

Amândoi am știut că răspunsul a fost „nu”. M-am străduit să-l termin la timp.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply